Geschiedenis

Nadat in omliggende gemeentes Boxmeer en Cuijk al volop werd gehockeyd kon een aantal leden van de tennisclub in Mill niet achterblijven. Ze besloten in 1967 tot oprichting van een hockeyclub. Als aspirant-lid van de Zuid-Nederlandse Hockeybond was het in het begin vaak behelpen zonder eigen accommodatie of materiaal; zonder iets dus. Om daar verandering in te kunnen aanbrengen besliste de algemene ledenvergadering dat in januari 1968 de contributie moest worden verhoogd tot maar liefst fl.2,- per maand. De trainingen op zaterdagmiddag werden tevens gebruikt om de nodige zelfwerkzaamheden uit te voeren, zoals het wit verven van de ballen omdat de KNHB daartoe verplichtte! 

Eerste dameselftal 1967
Foto: Eerste dameselftal in 1967


Op 13 september 1970 speelden het dameselftal en het herenelftal hun eerste officiële wedstrijd in competitieverband. De doelen werden geleend van de 15 kilometer verderop gelegen hockeyclub Boxmeer. Ze werden iedere keer na de laatste thuiswedstrijd daar met de vrachtwagen opgehaald en werden na de wedstrijden in Mill weer teruggebracht! 

De club groeide gestaag en verkreeg midden jaren '70, na diverse omzwervingen, aan de Langenboomseweg haar vaste thuishaven. In 1982 werd het huidige clubhuis in gebruik genomen met de karakteristieke trap "upstairs". Halverwege de jaren '80 beleefde de club zijn (sportieve) hoogtepunt met zo'n 200 leden en een bijna promotie van het eerste herenelftal naar de 2e klasse. Daarna bleven de sportieve prestaties stabiel, hoewel nog altijd moest worden gespeeld op kwalitatief steeds minder wordende grasvelden. Het 25-jarig bestaan werd in 1992 groots gevierd met o.a. een reünie waarbij velen van het eerste uur aanwezig waren. Om het voortbestaan van de club te kunnen garanderen was de komst van kunstgras een must. Maar het duurde nog tot het 30-jarig jubileum voor Mill zich de trotse eigenaar kon noemen van een heus kunstgrasveld. Sindsdien (begin seizoen 1997-1998) zijn de sportieve prestaties wat stil blijven staan. Ook het al jaren uitblijven van een gemeentelijke privatisering heeft geen positieve invloed gehad op de ontwikkeling. Maar sinds het aantal jeugdteams weer groeit, lijkt nu ook de weg omhoog weer te zijn gevonden!

Eerste herenelftal 1967
Foto: Eerste herenelftal in 1967